Sukankudonnan SM 2019

Pian on aika kokoontua kisaamaan eräästä kaikkein sydämellisimmästä Suomenmestaruus-tittelistä! Onko Sinun vahvuutesi ylivertainen tekninen osaaminen vai kenties omaperäinen luovuus, jota ripottelet neuletöittesi lomaan? Nyt on aika ravistaa ässät ja puikot hihasta ja osallistua järjestyksessään toisiin Sukankudonnan SM-kisoihin.

Sukankudonnan Suomenmestaruuskisoissa on sekä yksilö- että joukkuesarjat, joihin mahtuu mukaan 50 yksilökilpailijaa ja 20 joukkuetta. Määrää voidaan venyttää tarvittaessa vähän suuntaan tai toiseen. Joukkuekilpailussa neulojaa vaihdetaan lennossa. Sukat jäävät kisan jälkeen pysyvästi Kässä-Pussin sukkagalleriaan, ja  niistä otettuja valokuvia voidaan käyttää Kässä-Pussin markkinoinnissa. Kisaan osallistuminen on maksutonta.

KISAPÄIVÄN AIKATAULU

Kaikki osallistujat ilmoittautuvat paikan päällä kisatoimistoon, josta he saavat mukaansa osallistujanumeron. Ilmoittautuminen alkaa klo 9:30 ja kisainfo pidetään klo 10:00 Kässä-Pussi-osastolla. Kilpailua varten on pystytetty lankabaari, josta kilpailija/joukkue voi tehdä lankavalintansa kisaa varten. Valittavissa olevat kisalankalaadut ovat teeteen suosituimmat sukkalangat Pallas ja Salla.  Kilpailija/joukkue voi neuloa valintansa mukaan kisasukan yksivärisestä langasta tai tehdä erilaisia väriyhdistelmiä. Kilpailu käynnistyy klo 10:30 ja sukkia voi jättää arvoitavaksi klo 14:00 saakka. Voittaja julkistetaan klo 15:00. Tekstiiliteollisuus Oy sponsoroi kilpailun langat, ja Koukuttava Kässä-Pussi puikot tai koukun jokaiselle osallistujalle, joten Sinun tarvitsee vain hypätä autoon ja hurauttaa paikalle. Huoltojoukot ovat tottakai tervetulleita mukaan. Kisa-alueella kiertelee kahvikärry, josta voi halutessaan ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

ARVIOINTIKRITEERIT

Kisassa neulotaan tai virkataan yksi sukka, jonka varren tulee olla minimissään 10 cm korkuinen. Kantalapun ja teräkavennusten väli tulee myös olla vähintään 10 cm. Muuten tyyli on vapaa ja kaikki kantapäävariaatiot ja erilaiset kavennukset hyväksytään. Sukka pisteytetään neljän kriteerin perusteella, ja ne ovat nopeus, tekninen toteutus, taiteellinen vaikutelma ja tyyli. Tuomareina ja kisan juontajina toimivat Tekstiiliteollisuus Oy:n toimitusjohtaja ja suunnittelija Niina Kaakkurivaara, Lankahelvetti-blogin Henna Jokio ja paikallinen tekstiilityön lehtori ja pitkän linjan käsityöharrastaja Minna Lindqvist.

palkinnot

Ykköspalkinto kummassakin sarjassa on KOTTIKÄRRYLLINEN lankaa + kottikärryt. Vaikka kisaan osallistuisi isommallakin joukkueella, 180 litran vetoisesta kottikärryllisestä riittää lankaa jaettavaksi.  Toisen tilan saavuttanut ryhmä sekä yksilösarjan kakkonen palkitaan SAAVILLISELLA lankoja ja kolmannelle sijalle yltäneet saavat KAKSI ÄMPÄRILLISTÄ lankoja.

Koukuttava Kässä-Pussi, Tekstiiliteollisuus Oy ja Pirtin Kehräämö Oy ovat lahjoittaneet palkintolangat, joiden joukossa on niin sukkalankaa, villalankaa, puuvillaa kuin erilaisia sekoitelankoja, erikoislankoja ja asustelankoja, esim. merkeiltä: Vogue, Performance, Teetee, Pirtin kehräämö, Rellana,  Nako, Nykälän lanka ja Lana Grossa.

Pääpalkintojen lisäksi arvomme kaikkien osallistujien kesken myös useita erilaisia tuotepalkintoja, kuten pääsylippuja Kätevä ja Tekevä -messuille sekä Suomen Kädentaidot -messuille.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua kisaan alla olevalla lomakkeella. Joukkuekisaan mukaan mahtuu 20 ennakkoilmoittautunutta joukkuetta ja yksilökilpailuun 50 nopeinta ilmoittautujaa, joten varaathan oman paikkasi ripeästi. Lomake sulkeutuu määrän ollessa täynnä. Pidätämme oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Lisätietoja kisasta puh. 050 348 5337 tai houkuttava@koukuttava.fi.

Kun olet lähettänyt lomakkeen, ruudulla näkyy vahvistus ilmoittautumisesta. Vahvistusta ei tule sähköpostiin. Lähetämme kaikille osallistujille infopaketin kisoista sähköpostitse syyskuussa, kuukauden puolivälin jälkeen. Jos lomakkeen lähettäminen ei jostain syystä onnistu, voit ilmoittautua myös puhelimitse.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Täytäthän kaikki kentät. Huom! Jos ilmoitat kisaan joukkueesi, jätäthän tiedon myös joukkueen koosta, niin osaamme varata sopivasti tilaa.

Tietoja käytetään ainoastaan kisarekisterin luomiseen eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Ilmoittautuminen on sitova, joten jos et pääsekään paikalle, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pikaisesti sähköpostitse houkuttava@koukuttava.fi tai 050 348 5337.

SUKANKUDONNAN SM-KISAA 2019 OVAT TUKEMASSA: